Javascript is uitgeschakeld in de browser waardoor de website niet goed kan functioneren.
Schakel javascript in om deze website juist te kunnen gebruiken.
Bekkenpijn tijdens zwangerschap - Centrum voor Fysiotherapie Soest

Bekkenpijn tijdens zwangerschap

Home » Fysiotherapie » Bekkenpijn tijdens zwangerschap

Foto vrouw met bekkenpijn tijdens zwangerschap - zittend op een bal.

Voorkomen, behandelen en omgaan met bekkenpijn

Tijdens een zwangerschap kunnen de hormonale veranderingen in je lichaam zorgen voor klachten in de rug en het bekken. Banden in het bekken zijn in deze periode minder sterk en uw kraakbeen verweekt. Ook raken uw spieren sneller overbelast. Dit kan (flinke) pijn met zich meebrengen in de lage rug, billen, schaambot, stuitje en aan spieren aan de binnenzijde van uw benen. Lopen gaat steeds moeilijker en een fijne liggende houding vinden kan soms een worsteling zijn. Wanneer u deze klachten heeft, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op.

Behandeling

Wij hanteren voor zwangerschap gerelateerde bekkenpijn de Methode van Cecile Röst. Met een opmaat gemaakt behandelplan, oefeningen en adviezen gaan we samen aan de slag en kunnen wij uw klachten minimaliseren of zelfs verhelpen.

Bekkenpijn voorkomen bij een volgende zwangerschap

Als u bij een eerdere zwangerschap bekkenpijn heeft gehad, dan adviseren wij u om al vroeg in de zwangerschap contact met ons op te nemen om bekkenpijn te voorkomen.

Wanneer u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, dan wordt de behandeling van bekkenpijn vergoed door uw zorgverzekeraar.