Javascript is uitgeschakeld in de browser waardoor de website niet goed kan functioneren.
Schakel javascript in om deze website juist te kunnen gebruiken.
Maitland Concept - Centrum voor Fysiotherapie Soest

Maitland Concept

Home » Maitland Concept

Maitland Concept vorm van manuele therapie

Maitland Concept is een vorm van manuele therapie waarbij de mens als geheel wordt bekeken. Hiermee wordt bedoeld dat tijdens de behandeling niet alleen wordt gekeken naar uw klachten, maar de fysiotherapeut kijkt ook samen met u naar de oorzaak hiervan.

Klachten

Maitland Concept is bedoeld voor het oplossen van problemen in de weefsels en gewrichten rond uw wervelkolom en in uw armen en benen. Overbelasting van een gewricht kan bijvoorbeeld de oorzaak van een klacht zijn. Bewegen gaat dan soms moeilijk en/of u ervaart pijn. Ook is het mogelijk dat spieren verkrampt aan voelen of juist verzwakt. Soms voelt u de pijn uitstralen naar andere delen van uw lichaam.

Behandeling

De behandeling vindt overwegend plaats door het passief bewegen van uw gewrichten, spieren en zenuwstructuren. Afhankelijk van het doel van de behandeling, vermindering van pijn of vermindering van stijfheid, wordt de behandeling in kleine snelle bewegingen uitgevoerd, maar soms ook via aanhoudende rek. Mocht dit onvoldoende effect geven, dan kan de fysiotherapeut er voor kiezen om te manipuleren.

Evaluatie is één van de belangrijkste onderdelen van Maitland Concept. Tijdens en na de behandeling test de fysiotherapeut altijd of de behandeling bij u het juiste effect heeft.

Een afspraak is snel gemaakt! Klik hier.